add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader
Капсула за многократно ползване

Топ 10 въпроса свързани с капсули за многократно ползване.

Всичко, което е необходимо да знаете за капсулите за многократна употреба.

Всички сме чували, че капсулите за многократно ползване са по-евтини от капсулите за еднократно ползване. Една от причините те да са предпочитани пред капсулите за еднократна употреба е, че сами избирате кафето, което да използвате и разбира се, това е един от начините да запазим планетата чиста, като използваме по-малко пластмаса.

Преминаването към капсули за многократна употреба може да Ви изглежда трудно в началото. Поради тази причина, събрахме цялата информация, от която се нуждаете, за да Ви помогнем в избора на капсули за многократна употреба.

 1. По-добри ли са капсулите за многократна употреба?

Има множество причини, поради които да преминете от капсули за еднократна употреба към многократни капсули.

 • Те са много по-бюджетни – капсулите за многократна употреба спестяват от разходите Ви за оригинални капсули.
 • Можете да използвате любимото си кафе.
 • Капсулите за многократно ползване подпомагат опазването на околната среда, като спестяват безброй пластмасови капсули за еднократна употреба.

 

 1. Капсулите за многократна употреба подходящи ли са за всички видове кафемашини?

Капсулите за кафе имат различни размери и големина. Необходимо е да изберете капсули за многократна употреба, които са съвместими с Вашата кафемашина. На www.atron.bg можете да разгледате екологично чисти капсули подходящи за най-популярните кафемашини, като:

Многократни капсули за Dolce Gusto

Многократни капсули за Nespresso

Многократни капсули за Lavazza 

 1. Как работят капсулите за многократна употреба?
 • Напълнете капсулата с желаното от Вас мляно кафе или кафе и сухо мляко. Пресовайте леко с лъжичка или друг твърд предмет. Последните 2-3 мм до канала, в който ляга капака, оставете празни.
 • Уверете се, че каналът, в който ляга силиконовото уплътнение на капака е чист, т.е. няма прашинки кафе по него
 • Затворете капака на капсулата и поставете в машината.
 • Изплакнете, повторете и се насладете на любимото си кафе!

 

 

 1. Колко пъти могат да се използват капсулите за многократна употреба?

Колко продължително ще използвате капсулите за многократна употреба зависи от модела кафемашина, който притежавате и капсулите, които сте избрали за него. Изброихме продължителността на някои от най-популярните капсули за многократна употреба:

Dolce Gusto – около 100 пъти

Nespresso – около 100 пъти

 

 1. Всички капсули за многократна употреба ли са едни и същи?

Не всички капсули за многократна употреба са направени еднакво. Всеки модел капсула е с различна система. Например, дизайнът на някои капсули не позволява генерирането на силно налягане в самата капсула, като в резултат на това полученото кафе може да не отговаря на Вашите очаквания. Докато други, като нашите капсули за многократна употреба на Dolce Gusto, имат способността да приготвят прекрасно кафе със страхотен каймак. Това определено са едни от най-добрите капсули за многократно ползване.

Изборът на подходящи за Вас капсули се свежда до това - кой е главният Ви приоритет:

 • Устойчивост и въздействие върху околната среда;
 • Качествена чаша с любимото Ви кафе;
 • Ефективност във времето и удобство.

Ако сте потребител на  Nespresso, препоръчваме да се запознаете с капсулите за многократна употреба, които са подходящи за кафемашини Неспресо.

 1. Кои са най-добрите капсули за многократна употреба?

Знаем, че всеки човек е различен, затова внимателно сме подбрали капсулите, които предлагаме. Всички те са екологично чисти, като гарантираме, че са съвместими с кафемашините, които сме изброили. Препоръчваме първо да се уверите, че капсулите, които сте избрали са подходящи за Вашата кафемашина, тъй като всичко изброено до тук не означава нищо, ако избраната от Вас капсула събира прах в шкафа.

 

 1. Колко мога да спестя при преминаване от капсули за еднократна употреба към капсули за многократно ползване?

Капсулите за еднократна употреба са не само екологична катастрофа, но и голяма инвестиция. Също така, този вид капсули струват много повече от кафето в класически пакет. Според проучване на Nielsen Admosphere Bulgaria и Български Национален Панел 85% от българите пият кафе всеки ден. 60% от тях пият по няколко чаши, а 25% се ограничават до една чаша дневно. Имайки предвид тази статистика сами може да се уверите, че капсулите за многократна употреба не само помагат за опазването на околната среда, но и влияят положително на семейния Ви бюджет.

 

 1. Колко капсули за еднократна употреба се спестяват, като се заменят от капсулите за многократно ползване?

Ако пиете по една чаша кафе на ден, като замените капсулите за еднократна употреба ще спестите 365 капсули, които замърсяват земята и океаните ни. Също така, с една чаша на ден ще спестите и 15 кг парникови газове, които навлизат в атмосферата.

 

 1. Могат ли капсулите за многократна употреба да се използват с всякакъв вид кафе?

Предварително напълнените капсули за еднократна употреба съдържат добавени концентрати, за да създадат илюзията за по-силно кафе. Докато истинското, прясно кафе е изпълнено с богати плодови аромати, подправки и сладки аромати. Препоръчваме Ви, когато заменяте капсулите за еднократна употреба с тези за многократно ползване да инвестирате в качествено, прясно смляно кафе. Със сигурност има няколко ключови фактора, които трябва да се вземат предвид при закупуването на кафе за вашите капсули, като например избор на правилния размер на смилане. Тези малки съображения ще гарантират, че ще извлечете перфектното количество аромат от кафето си и да постигнете последователни оптимални резултати с вашите капсули за многократна употреба.

 

 1. Как мога да се присъединя към революцията наречена капсули за многократна употреба?

Ако сте решили, че е време да се отървете от капсулите за еднократно ползване – ние сме насреща. Ние от www.atron.bg вярваме, че използването на капсули за многократна употреба е от изключително значение за опазването на околната среда. Екологично чистите капсули, които предлагаме са 100% безвредни, изработени са от висококачествена 100% хранителна PP пластмаса и 304 неръждаема стомана със сертификат за качество. Със закупуването на капсули за многократна употреба Вие не само помагате за опазването на околната среда чиста, но и спестявате между 50%-65% от разходите за оригинални капсули.

 

 

Светъл
Тъмен