add wishlist add wishlist show wishlist add compare add compare show compare preloader
как-да-изберем-дифузер-за-етерични-масла

Как да изберете най-подходящия дифузер за етерични масла?

Как да изберете най-подходящия дифузер за етерични масла?

Можете да се възползвате от предимствата и ползите на някои от най-популярните етерични масла като лесно ги разпръснете във вашият дом или офис. Независимо дали става въпрос за успокояващата спа атмосфера, която носи лавандуловото масло или за освежаващия аромат на лимонена трева, или за множеството полезни свойства на маслото от евкалипт, това се постига най-лесно с помощта на арома дифузер. Дифузерите за етерични масла са съществена част от хотелските лобита и спа центрове, както и от ароматерапията у дома.

Какво е дифузер за етерични масла?
Дифузерите за етерични масла са устройства, използвани за разпръскване на етерични масла във въздуха, за да вдишвате успокояващия и освежаващи аромати. Това е идеалният начин да експериментирате с различни по вид масла, като същевременно си осигурите всички предимства на дифузията. Задачата на дифузера е да разпръсне равномерно частиците в удобна концентрация, която е лесна за дишане и не натоварва стаята. Има различни видове дифузери и всеки има свой собствен начин за разпространение на аромата на етеричните масла. Някои дифузери имат абсорбиращи ароматни тампони (филтри), където нанасяте етеричните масла, при други е необходимо да добавите няколко капки етерично масло към водата.

Видове арома дифузери
1. Ултразвукови или овлажняващи дифузери
Това е един от най-популярните и най-предлагани на пазара дифузер. При този тип се налива вода в дифузера и се добавят няколко капки етерично масло. Това е така, защото с помощта на ултразвукови вибрации етеричните масла се разграждат във водата и се превръщат във фина мъгла, която след това се разпръсква във въздуха. Ултразвуковите дифузери могат да се доставят с различни допълнителни функции, включително различни физически форми, таймери, автоматично изключване, естетически приятно осветление и приятна музика. Всички тези функции са налице, за да създадат естетически приятна среда за потребителя, която включва не само приятен аромат, но и приятни звуци и светлини. Ултразвуковият дифузер ще изисква често почистване и поддръжка, тъй като редовната употреба може да доведе до отлагане на масло върху повърхностите му. Ултразвуковите дифузери работят като студени овлажнители, което ги прави чудесен избор, ако искате да добавите влага към въздуха, особено през студения сезон. Пластмасовите ултразвукови части изискват почистване, тъй като маслата могат да бъдат корозивни за пластмасата.

2. Изпарителни дифузери
Това е сравнително лесен начин за разпръскване на етерични масла, тъй като всъщност не изисква никаква мощност. Той включва използването на изпарителна повърхност за естествено разпръскване на маслата във въздуха и макар да не е толкова ефективен, колкото другите дифузери в списъка, е много лесен за употреба. Те са евтини и не влияят на химическия състав на маслата, но такива дифузери не са подходящи за големи пространства и имат ограничени терапевтични ползи. Изпарителните дифузери не могат да разпръснат маслата като много малки частици и следователно те няма да останат във въздуха дълго време и също така няма да се абсорбират лесно от тялото.

3. Небулизиращи дифузери
Тези дифузери работят, като използват въздух под налягане, за да разпръснат мъгла от масло. Вакуумът изтегля маслото към повърхността на разпределителната тръба, което води до изблик на аромат във въздуха. Небулизиращите дифузери не изискват вода или топлина, което ги прави избор с ниска поддръжка.

4. Топлинни или електрически дифузери
Както подсказва името, този вид дифузери използват топлина за разпръскване на етерични масла. Те могат да бъдат или вид електрически дифузер за етерично масло, или керамичен дифузер за етерично масло и използват съответно електричество или източник на топлина като свещи, за да разпръснат сместа от етерично масло. Отоплителното масло може да промени химичните си свойства, правейки маслото по-малко или по-интензивно в зависимост от неговите свойства. Тъй като няма включен вентилатор, тези дифузери са безшумни. Такива дифузери могат да се използват най-вече заради способността им да разпространяват приятен аромат във въздуха.

Топ 5 причини да използвате дифузер у дома
1. Етеричните масла имат антимикробни свойства и могат да ви помогнат да защитите дома си от бактериални, гъбични и вирусни заболявания.
2. Помага за създаването на естетически приятна среда, която може да ви помогне да се отпуснете след тежък работен ден.
3. Някои етерични масла като масло от цитронела също могат да действат като репеленти срещу насекоми, като същевременно осигуряват добър аромат.
4. Помага ви да се отпуснете и да се насладите на здрав нощен сън.
5. Може да ви помогне да се борите със стреса и безпокойството. Известно е, че обонянието ни активира емоционалните центрове на нашия мозък, така че добрият аромат може да ни помогне да подобрим общото си настроение.

Как да изберете най-подходящият за Вас дифузер?
Дифузерите се предлагат в много различни видове, с вариации във формата, размерът, ниво на производителност и цена. При избора на дифузер е важно да се вземат предвид няколко фактори като:
- Къде планирате да използвате дифузера?
- Площта на помещението, в което ще го използвате.
- Как се почиства?
Таймер
Таймерът е съществена характеристика при избора на дифузер. Наличието му ще Ви позволи да зададете желаната от Вас скорост за разпръскване на етеричните масла във въздуха и ще ви помогне да персонализирате интензивността на маслата във въздуха.
Автоматично изключване
Добрият дифузер трябва да има функция за автоматично изключване. Това ще ви помогне да спестите електроенергия, дори ако забравите да изключите дифузера. Освен това ще гарантира, че етеричното масло не се губи.
Изберете дифузер с ниска поддръжка
Разумно е да изберете дифузер, който не изисква често почистване и е лесен за поддръжка.
Дифузер с малки размери, лесен за пренасяне
Дифузер с преносим размер ще ви помогне лесно да преместите дифузера от едно място на друго, което ви позволява да се възползвате от предимствата на ароматерапията у дома, в офиса или където и да отидете.
Функционалност и форма
Винаги избирайте дифузер, който не само има красив външен вид, но и функционалност. Въпреки че има много дифузери, които изглеждат стилни, те може да предлагат по-малка функционалност.
Избягвайте топлината
Ако искате да използвате пълния потенциал на етеричните масла, трябва да избягвате разпространението на етерични масла с помощта на топлина. Използването на топлина може да наруши химическия състав на етеричните масла, като по този начин компрометира тяхната ефективност.
Размер на дифузера според размерите на помещението
Изберете своя дифузер в зависимост от размера на помещението. Някои дифузери могат да покрият повече площ от други, така че дифузер, подходящ за малък офис, няма да е подходящ за домашна употреба.

Разгледайте нашите предложения тук -  http://bit.ly/3KEXtcI

Светъл
Тъмен